Historie
Italská firma MAM byla založena v roce 1952 v Modeně, jako kovodělná společnost. Firma zpočátku působila v oblasti výroby kuchyní a kuchyňských kamen na dřevo. V roce 1970 byl zakladatel firmy MAM Aurelio Malaguty požádán o výrobu pece na pizzu pro nově vznikající pizzerii Nelson (Modena). Tato první pec značky MAM je dodnes v dennodenním provozu.
Pece na pizzu se následně staly specializací firmy MAM. Při zachování základních technických parametrů první pece byly během let přidány moderní technologie a v současnosti je firma MAM považována za jednu z vedoucích firem určujících trendy ve výrobě komerčních pecí na pizzu.
Pořízením pece značky MAM získává zákazník výrobek s prokazatelně dlouhou životností a excelentními pečícími vlastnostmi. Díky síle žáruvzdorného betonu dosahující až 10 cm (v závislosti na typu pece) a kvalitní izolaci se pece MAM vyznačují nadprůměrně nízkou spotřebou dřeva a vynikajícími akumulačními vlastnostmi.