Pec Napoli
Pec Napoli
Pec na pizzu neapolského typu pro stylové restaurace. Kombinace tradičních technologií firmy MAM v kombinaci s osobitým designem zaručuje, že budete moci zákazníkům nabídnout nejen kvalitní pizzu, ale i autentickou italskou atmosféru.
Pece neapolského typu se liší od pecí z jiných italských regionů způsobem vedení komínové roury. Ta je vedena nad klenbou, od vstupu do pece až k horní části klenby, kde vyúsťuje. Tímto způsobem dochází k využívání tepla z komínové roury pro ohřev a udržení tepla betonové klenby.
Klenba pece a pečící dno jsou vyrobeny z 10 cm silného vibrovaného žáruvzdorného betonu, který vytváří mohutnou termální masu. Ta, společně s nadprůměrně silnou izolační vrstvou, zajistí minimální výkyv teploty do druhého pracovního dne a nízkou spotřebu dřeva. Druhý den ráno pak roztopení trvá pouhých 15-20 minut.
Pec se obvykle opatřuje povrchovou úpravou z mozaiky dle přání a požadavků zákazníka.
Pece Napoli jsou vytápěny dřevem a jsou připraveny na instalaci plynového hořáku. Úprava pro plyn může být provedena rovnou ve výrobně nebo později u zákazníka kdykoliv v budoucnu. Více o možnostech provedení pece najdete v sekci "4 kroky k výběru správné pece".